Vilka är vi?

davidochlisa_croped

mormorsrutan.se grundades 2014 av Lisa Gramnäs och David Pettersson på Gramtec Innovation AB. Vi är entreprenörer som tror att framtidens företagande handlar om att ta ansvar för vår jord och människorna som bor där. Med mormorsrutan.se vill vi skapa ett hållbart och ansvarstagande företag och göra företagande på ett nytt sätt.

 

Våra produkter

Mormorsruta Hängande Aqua-SilverPå mormorsrutan.se säljer vi handvirkade smycken i modern design. Inspiration till våra smycken kommer från det klassiska mönstret mormorsrutor. 1897 publicerades mönstret för första gången, i en engelsk trycksak, som ett förslag på hur man kan använda restgarner. Det stora genombrottet kom på 1960-talet i USA och var en del av trenden att skapa själv. Vi inspireras av hantverkstraditioner och tycker om att plocka upp gamla tekniker som vi sedan använder i vår design. Mönstret mormorsruta har funnits med länge och vi lär oss mer varje dag om dess historia.

 

 

Varför mormorsrutor?

Massor av härliga mormorsrutorDet började med att Lisa Gramnäs, designern bakom våra smycken, som en hobby började virka mormorsrutor. Först virkade hon vanliga stora mormorsrutor, sen ville hon testa att göra dem mindre. Lisa testade och mormorsrutorna blev mindre och mindre. Tillslut blev de så små att hon var tvungen att använda förstoringsglas för att kunna se när hon virkade. Det är i den storleken våra smycken nu virkas. Och de virkas med hantverksskicklighet och en stor dos kärlek!

Att det blev örhängen av de små rutorna var en självklar utveckling för Lisa då just örhängen är en stor passion. Lisa fick inte ta hål i öronen för sin mormor, Märta, som var orolig för att Lisa skulle få allergi. Tillslut valde Lisa att i alla fall ta hål, med mormor Märtas motvilliga godkännande. Sedan den dagen har passionen för örhängen och smycken bara vuxit sig starkare. Det var även under mormor Märtas överinseende som Lisa virkade sin första mormorsruta.

Att mormorsrutan som mönster har en gammal historia, och personlig anknytning, tycker vi är fantastiskt och det passar ihop med vårt mål att förena generationer. Framöver kommer vi introducera fler produkter med samma mönster och värderingar.

 

Kontakta oss:

Vi vill gärna att du kontaktar oss. Det gör du på det sätt som passar dig bäst.
Oss når du på något av följande sätt:

Epost: hello@mormorsrutan.se

Facebook: www.facebook.com/mormorsrutan.se

Telefon: +46 – (0)320 -149 10
Mobil: +46 (0)703 – 91 11 99 (David Pettersson)

Adress:
mormorsrutan.se
Gramtec Innovation AB
Box 83
511 21 Kinna

Besöksadress:
Brandstationsgatan 2
511 62 Skene

 

mormorsrutan.se ägs och drivs av Gramtec Innovation AB.

 

Anmäl dig till nyhetsbrevet

Vi har ett nyhetsbrev som kommer ut några gånger om året med erbjudanden och inspirerande storys om vårt arbete och våra produkter. Registrera dig gärna!
Självklart kan du när som helst avregistrera dig. Vi lovar att hålla dina uppgifter säkra och inte sprida dem vidare. Välkommen!