För varje smycke du köper hjälper du oss att:

  • skapa jobb för unga

  • skapa gemenskap för ensamma äldre

 

mormorsrutan.se – en liten fyrkant som gör stor skillnad

mormorsrutan.se handlar om att förena generationer. Vi tror att människor, precis som vi, vill göra gott. Genom att köpa smycken på mormorsrutan.se hjälper du oss att hjälpa två gånger. När du köper ett av våra smycken lovar vi att arbeta för att skapa jobb för unga i Sverige och att direkt eller genom partners arbeta för att ensamma äldre skall få möjlighet att vara en del av en gemenskap.

  • Vi säljer i Sverige
  • Vi tillverkar i Sverige
  • Vi hjälper i Sverige

 

Jobb till unga

Vi har en ungdomsarbetslöshet i Sverige idag som hotar en hel generation. Det vill vi vara med och förändra. Därför har vi valt att lägga vår tillverkning i Sverige och erbjuda jobb till unga. Främst fokuserar vi på ungdomar i åldern 15-24 år. I den gruppen är mer än var 4:e person arbetslös. Vi tror att unga personer vill och kan och genom oss får de också chansen.

Varje smycke vi tillverkar är unikt och virkas för hand. Arbetet med att virka mormorsrutor är smått och pilligt och kräver att man är fingerfärdig med virknålen. Att virka så litet kräver känsla och hantverksskicklighet och det är något våra duktiga medarbetare verkligen har.

I sommar har vi anställt två ungdomar och vi hoppas att vi snart ska kunna erbjuda jobb till många fler. Är du intresserad av att virka mormorsrutor och på det viset göra skillnad? Anmäl ditt intresse på sidan Bli Virknål.

 

Gemenskap till äldre

Vi ser att många äldre lever ensamma och isolerade liv när de istället kan leva liv med social gemenskap, skratt och glädje. Vi vill hjälpa till att förändra så fler äldre får mer gemenskap och mer glädje i sina liv.

Det gör vi genom att skänka en del av försäljningspriset på varje smycke vi säljer. Dessa pengar går till projekt och organisationer som arbetar för ensamma äldres situation i Sverige och för att öka det viktiga sociala mötet mellan människor.

Vi arbetar nu med att bygga upp samarbeten med frivilligorganisationer som ger gemenskap till äldre. I det arbetet träffar vi människor som gör ett fantastiskt jobb för att de många ensamma äldre i vårt samhälle ska få en trygg ålderdom med mycket skratt och gemenskap.

Framförallt gillar vi Äldrekontakt som är en ideell förening som gör en strålande insats för att äldre ska träffa nya vänner. De sprider bokstavligt talat skratt och gemenskap genom att varje månad ordna fika för ensamma äldre över 75år. Vi stödjer Äldrekontakt genom att skänka pengar så att de kan starta fler fikagrupper. Läs mer om deras arbete på Äldrekontakts hemsida.

 

Tillsammans med oss kan du göra skillnad

Genom att bära smycken från mormorsrutan.se visar du inte bara att du värnar om det unika och det som är tillverkat med kärlek och eftertanke. Du visar att du bryr dig och vill göra skillnad.

Med hjälp av våra kunder vill vi bidra till ett samhälle som bygger på gemenskap och som förenar generationer! Genom att köpa våra smycken hjälper du oss att hjälpa både unga och äldre i Sverige.

 

5 sätt att göra skillnad:

  1. Köp och bär smycken från mormorsrutan.se

  2. Gilla och dela mormorsrutan.se på Facebook

  3. Bli ambassadör och sprid vårt budskap

  4. Bli Virknål och virka vackra smycken

  5. Besök din mormor eller någon annan äldre person och sprid gemenskap

 

Läs mer och delta i samtalet

Har du idéer, tankar eller åsikter så hör gärna av dig. Vi svarar gärna på mail som du skickar till hello@mormorsrutan.se

Du kan även läsa mer om vårt arbete och dela med dig av dina åsikter på sociala medier. Du hittar oss för närvarande på Facebook, men sprid gärna information om mormorsrutan.se även i andra sociala medier.

 

Anmäl dig till nyhetsbrevet

Vi har ett nyhetsbrev som kommer ut några gånger om året med erbjudanden och inspirerande storys om vårt arbete och våra produkter. Registrera dig gärna!
Självklart kan du när som helst avregistrera dig. Vi lovar att hålla dina uppgifter säkra och inte sprida dem vidare. Välkommen!